ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв не дати "завалити" систему е-декларування

"У нас залишилося два місяці до завершення декларування", - зазначив прем'єр.

Гройсман пообіцяв не дати "завалити" систему е-декларування
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що до нього доходять чутки, що хтось хоче "завалити" систему електронного декларування в Україні.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє телеканал "112 Україна".

Гройсман зазначив, що перший етап е-декларування завершено, і зараз є інша категорія людей, які до 1 квітня, це близько 2 млн осіб, повинні задекларувати свої доходи.

"Хочу підкреслити, що до 1 квітня, це той термін, коли мільйони службовців інших категорій подаватимуть свої декларації. Якщо ми знову зіштовхнемося з тією ж проблемою, а вже є певні чутки, які до мене доходять, буцім хтось хоче завалити систему електронного декларування. Ми цього не допустимо. Я заздалегідь попереджаю, і весь уряд попереджає, - у нас залишилося два місяці до завершення декларування", - зазначив прем'єр.

За його словами, за цей час можна зробити все, щоб система якісно працювала.

"І я можу сказати, що ми в цьому році передбачили 65 млн (грн, - ред.) для НАЗК на технічну модернізацію. Цього більш ніж достатньо, щоб система працювала ідеально. Ми як уряд готові цьому сприяти, але єдине, що ми не можемо, - зробити за вас вашу роботу", - додав Гройсман.

Він також зазначив, що е-декларування "має бути доброзичливим до користувачів", і "кожен у системі повинен над цим працювати".

Нагадаємо, 30 жовтня 2016 року в Україні завершилася подача е-декларацій чиновниками вищого рівня. Декларування показало, що люди, які перебувають при владі, мають величезні статки. Зокрема, сума коштів, задекларованих народними депутатами, дорівнює 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.

19 січня НАЗК анонсувало другу хвилю е-декларування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram