ГоловнаПолітика

Екс-голову банку "Михайлівський" повернули в СІЗО

Суд призначив заставу в 160 млн грн.

Екс-голову банку "Михайлівський" повернули в СІЗО
Игорь Дорошенко

Дніпровський районний суд Києва у вівторок увечері задовольнив прохання прокуратури Києва та обрав екс-голові правління банку "Михайлівський" Ігорю Дорошенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці - до 31 березня, повідомляє FinClub.

Суд вирішив, що Ігор Дорошенко порушив свої зобов'язання щодо виконання умов попереднього запобіжного заходу - нічного домашнього арешту, тому відправив його в СІЗО. Втім, у Ігоря Дорошенка є право вийти під заставу в 160 млн грн (в минулому році розмір застави пропонувався судом у розмірі 137,8 млн грн).

Нагадаємо, Дорошенка затримали 12 серпня 2016 року за підозрою в розкраданні 870 млн гривень і доведенні банку "Михайлівський" до банкрутства. У серпні Шевченківський райсуд Києва продовжив його арешт із заставою 137,8 млн гривень до 7 грудня.

3 грудня суд ухвалив рішення звільнити Дорошенка з-під варти і застосувати до нього запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Напередодні з'явилася інформація про те, що Дорошенко втік з-під домашнього арешту. Проте пізніше він знайшовся в лікарні. Дорошенко написав у Фейсбуці, що був госпіталізований у четвер "швидкою допомогою", і передав інформацію про це слідству.

У вівторок Ігор Дорошенко був затриманий і доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram