ГоловнаПолітика

Представники РФ зірвали скайп-конференцію Тристоронньої контактної групи щодо Авдіївки, - ЗМІ

Україна і ОБСЄ взяли участь у переговорах, а російська сторона - ні.

Представники РФ зірвали скайп-конференцію Тристоронньої контактної групи щодо Авдіївки, - ЗМІ
Фото: dn.npu.gov.ua

Представники Російської Федерації зірвали скайп-конференцію Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, скликану за ініціативою української сторони через загострення ситуації в Авдіївці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, близьке до переговорного процесу.

"Представники Росії зірвали сьогодні скайп-конференцію, скликану за ініціативою української сторони у зв'язку з не виконанням домовленості про припинення вогню в районі Авдіївки", - сказав співрозмовник агентства у вівторок вдень.

За його словами, спочатку російська сторона підтвердила готовність до таких переговорів, проте пізніше послалася на їхню недоцільність.

В результаті "Україна і ОБСЄ взяли участь, а російська сторона - ні".

Напередодні Президент Петро Порошенко доручив провести надзвичайне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі через ситуацію в Авдіївці.

Раніше у вівторок Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств щодо загострення ситуації в Авдіївці.

Нагадаємо, з ранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по населеному пункту Авдіївка Донецької області. Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріли Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста. Однак через обстріли ремонтні бригади не можуть почати повноцінну роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram