ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко зібрав силовиків на нараду з приводу Авдіївки

Україна буде виносити ситуацію в Авдіївці на розгляд Радбезу ООН.

Порошенко зібрав силовиків на нараду з приводу Авдіївки
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств щодо загострення ситуації в Авдіївці Донецької області.

Про це повідомила прес-служба голови держави.

"Хочу насамперед заспокоїти: наші військові 72-ї бригади, інших підрозділів відмінно захищають позиції. Наказів не відповідати на нищівний вогонь немає. Вони мають усі можливості захищати себе. Єдине обмеження - коли російські бойовики розміщують артилерійські системи, танки і системи залпового вогню безпосередньо в житлових кварталах Донецька та Ясинуватої. У нас є чіткі докази цього", - сказав Порошенко під час наради.

Президент також повідомив, що Україна буде виносити ситуацію в Авдіївці на розгляд Радбезу ООН.

"Я хотів би підкреслити, що вперше за багато днів проти цивільного населення і проти наших частин були застосовані «Гради», масові обстріли з великокаліберної артилерії. Якщо в когось повертається язик говорити про зняття санкцій, то що ще потрібно для того, щоб притягнути агресора до відповідальності?" - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, від ранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по населеному пункту Авдіївка в Донецькій області.

Через обстріли ввечері в понеділок було перебито останню лінію електропостачання Авдіївки. В результаті місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Вночі в тепломережі Авдіївки завдяки коксохімічному заводу вдалося підтримати температуру теплоносія на рівні 35 градусів на вході і 29 на виході. Температура у квартирах становила 14-16 градусів.

Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріл Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста. Однак через обстріли ремонтні бригади не можуть розпочати повноцінну роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram