ГоловнаСуспільствоВійна

"Метінвест" закликав припинити військові дії в районі Авдіївки

У разі повної зупинки АКХЗ під загрозою опиниться опалення всього міста.

"Метінвест" закликав припинити військові дії в районі Авдіївки
Фото: dnrespublika.info

Група "Метінвест" закликала припинити обстріли в районі Авдіївки, оскільки вони можуть спричинити повну зупинку місцевого коксохімічного заводу. Це, зі свого боку, може призвести до гуманітарної катастрофи.

Уже зараз підприємство знеструмлене і перебуває у стані гарячої консервації, йдеться в заяві "Метінвесту".

У разі повної зупинки АКХЗ під загрозою опиниться опалення всього міста Авдіївки. Тому "Метінвест" закликає всі сторони конфлікту негайно припинити бойові дії для здійснення ремонту лінії електропередач, відновлення електро- та водопостачання міста.

"Ми сподіваємося, що всі сторони негайно сядуть за стіл переговорів, щоб запобігти лиху, що насувається. Співробітники інших підприємств Групи Метінвест не залишаються осторонь від біди в Авдіївці. На підприємствах Запоріжжя, Кривого Рогу і Маріуполя створено штаби для допомоги місту. У цей момент вони фокусують свою діяльність на пошуку генераторів, наметів і обладнання для обігріву, які повинні допомогти жителям Авдіївки пережити можливе відключення опалення", - заявив гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Нагадаємо, що бойовики "ДНР" від ранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових біля Авдіївки і по самому місту. Застосовують усі види артилерії калібру 152 і 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм.

30 січня о 19:20 було перебито останню нитку живлення, яка подавала електроенергію в Авдіївку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram