ГоловнаПолітика

Порошенко доручив ОДА надати гумдопомогу Авдіївці

Створено спеціальний Штаб надання гумдопомоги постраждалим регіонам.

Порошенко доручив ОДА надати гумдопомогу Авдіївці
Фото: dn.npu.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив головам обласних та Київській міській державним адміністраціям вжити невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги жителям Авдіївки, які постраждали внаслідок артилерійських і ракетних обстрілів з боку бойовиків.

Про це повідомляється на сайті президента.

У переліку першочергових заходів - забезпечення теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо. Порошенко також доручив опрацювати питання про визначення місць для тимчасового розміщення жителів Авдіївки, якщо виникне необхідність їхньої евакуації.

"З метою реалізації цих невідкладних дій створений Штаб надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам, роботу якого координує голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський в тісній взаємодії з усіма керівниками областей України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, зранку 29 січня бойовики випустили 1578 боєприпасів по позиціях українських військових, а також по населеному пункту Авдіївка. У зв'язку з цим Порошенко провів нараду керівників силових відомств. Він також повідомив, що Україна буде виносити ситуацію в Авдіївці на розгляд Радбезу ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram