ГоловнаПолітика

Україна ініціює відкрите засідання Радбезу ООН з приводу Авдіївки

Засідання заплановано на 2 лютого.

Україна ініціює відкрите засідання Ради Безпеки ООН стосовно ситуації в районі Авдіївки Донецької області.

"Рада Безпеки ООН і Україна як головуюча стежити за ситуацією на Донбасі. Скликаємо відкрите засідання з приводу України в четвер, 2 лютого", - йдеться в повідомленні Місії України при ООН у Twitter.

Засідання заплановано на 22:00 за київським часом.

Рада Безпеки ООН у вівторок, 31 січня, провела закрите обговорення ситуації в Авдіївці. По його закінченню постійний представник України при Організації Володимир Єльченко зазначив, що під час закритих консультацій українська сторона поінформувала про застосування з російської сторони важкої артилерії, забороненої Мінськими домовленостями. Крім того, за його словами, мова йшла про погіршення гуманітарної ситуації в районі Авдіївки і надзвичайно холодні умови, в яких опинилися жителі міста й околиць, повідомляє Укрінформ. "Починаючи з минулого тижня, коли з боку окупованих Росією територій на Донбасі ситуація в районі Авдіївки почала загострюватися, українська сторона намагалася здійснити низку кроків для мирного врегулювання ситуації, які, однак, були відкинуті Москвою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ОБСЄ, ООН, Євросоюз, Держдеп США і МЗС Великобританії висловили стурбованість і закликали до припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram