ГоловнаСуспільствоВійна

Благодійний фонд Карітас України перейшов на надзвичайний режим роботи через обстріли Авдіївки

Працівники фонду проводять оцінку потреб з надання екстреної допомоги.

Благодійний фонд Карітас України перейшов на надзвичайний режим роботи через обстріли Авдіївки
Фото: dn.npu.gov.ua

Через загострення ситуації в Авдіївці, благодійний фонд Карітас України перейшов на надзвичайний режим роботи - фонд мобілізував весь свій потенціал в східному регіоні.

"Працівники Карітасу Маріуполь організували для населення Авдіївки пункт обігріву на міському стадіоні "Хімік" і зараз поширюють серед місцевих жителів продовольчу допомогу. Карітас Краматорськ привіз у місто спальні мішки, аптечки швидкої медичної допомоги, паливо і свічки, які передадуть населенню Авдіївки", - йдеться в повідомленні фонду.

В Авдіївці перебувають 10 працівників Карітасу. Вони проводять оцінку потреб з надання екстреної допомоги. Закуповується теплий одяг. До процесу надання термінової гуманітарної допомоги також долучився Карітас Запоріжжя.

"Зараз військово-цивільною адміністрацією обговорюється питання евакуації понад 8 000 осіб, з Авдіївки, серед яких 2000 дітей. Карітас України готовий надати допомогу в процесі евакуації дітей в Краматорськ. Також розглядається можливість оренди відповідних приміщень для їх розміщення. Діти можуть отримати матеріальну допомогу і психологічну підтримку в рамках чинного проекту Карітасу для дітей і сімей, які постраждали в результаті війни в Україні" - повідомили у фонді.

Нагадаємо, в результаті потужних обстрілів в Авдіївці в понеділок була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. Місто залишилося без води, без електрики і без теплопостачання. Через постійні обстріли ремонтні бригади не можуть розпочати роботу, незважаючи на досягнення домовленості з бойовиками про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram