ГоловнаСвіт

Клінтон назвала причини своєї поразки на виборах

Колишня держсекретарка назвала екс-голову ФБР одним із винуватців перемоги Трампа.

Клінтон назвала причини своєї поразки на виборах
Клинтон
Фото: EPA/UPG

Колишня держсекретарка і кандидатка в президенти США Гілларі Клінтон назвала причинами своєї поразки на виборах втручання Росії, кібератаки, діяльність екс-директора ФБР Джеймса Комі і низки ЗМІ, а також сексизм.

Про це повідомляє The Hill.

"Я стала жертвою поширеного припущення, що я виграю", - заявила Клінтон, додавши, що багато виборців вирішили не голосувати, оскільки були впевнені в її перемозі - і це стало великою помилкою.

За версією Клінтон, скандал навколо її листування з особистої адреси електронної пошти під час перебування на посаді держсекретаря США було роздуто. Клінтон підкреслила, що Комі зосередився на заявах про вкрадені листи, але не розслідував докладно зв'язків передвиборного штабу Дональда Трампа з Росією.

Екс-кандидатка в президенти США також заявила, що Національний комітет Демократичної партії перебував "на межі банкрутства", тоді як республіканці були набагато успішнішими в інвестуванні в різні політичні проекти, такі як політичні документальні фільми та інше. Крім того, на думку Клінтон, ЗМІ занадто фокусували увагу виборців на тому, що в історії США ще не було жінки-президента.

Нагадаємо, що в середині травня Клінтон створила новий політичний рух "Разом вперед" (Onward Together), що буде підтримувати окремих людей і групи активістів, які виступають проти політики Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram