ГоловнаСвіт

Трамп відмовився ухвалити ядерну угоду з Іраном

Іран виходить з букви, але не духу угоди і при цьому отримує всі переваги знятих санкцій.

Трамп відмовився ухвалити ядерну угоду з Іраном
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що більше не буде завіряти конгрес в тому, що ядерна угода з Іраном відповідає американським інтересам. Він закликав конгрес висунути Ірану додаткові умови подальшого призупинення санкцій, повідомляє Би-би-си.

У своєму зверненні Трамп назвав Іран фанатичним режимом. Він обіцяв почати консультації з міжнародними партнерами для перегляду параметрів угоди. Партнерами США за угодою з Іраном є Великобританія, Франція, Німеччина, Росія і Китай.

"Ми не будемо продовжувати йти шляхом, який передбачувано завершиться ще більшим насильством, великим терором і дуже реальною загрозою отримання Іраном ядерної зброї", - заявив Трамп.

У разі якщо не вдасться прийти до консенсусу з конгресом і союзниками, ядерну угоду з Іраном буде скасована "миттєво", пригрозив Трамп.

Він звинуватив Іран у підтримці тероризму і пригрозив не допустити появи ядерної зброї в Тегерана будь-якими способами.

Трамп також уповноважив міністерство фінансів США ввести нові санкції щодо іранського Корпусу вартових ісламської революції, проте не став пропонувати оголосити всю цю організацію загалом терористичною.

За його словами, Іран виходить з букви, але не духу угоди і при цьому отримує всі переваги знятих санкцій.

Раніше сьогодні Тіллерсон анонсував новий план Трампа щодо Ірану. Держсекретар зазначив, що США не планують виходити з ядерної угоди, але розраховують вказати на проблемні місця в угоді і скорегувати їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram