ГоловнаСвіт

Майже третина росіян уперше почули про Каталонію під час соцопитування

Про важливість для Росії ситуації в Каталонії заявили 17% громадян РФ.

Майже третина росіян уперше почули про Каталонію під час соцопитування
Фото: EPA/UPG

Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) провів опитування про ставлення росіян до референдуму про незалежність Каталонії. 29% опитаних почули про Каталонію вперше.

Результати опубліковано на сайті ВЦВГД

З числа респондентів 39% знають, що Каталонія - це частина Іспанії, 18% опитаних назвали її територією Іспанії, яка хоче відокремитися. Ще 15% чули про такий регіон, 6% назвали її окремою країною.

Про важливість для Росії ситуації в Каталонії заявили 17% опитаних, ще 27% визнали, що референдум "радше важливий". На думку 14% учасників опитування, ситуація в Каталонії не важлива для Росії.

Референдум про незалежність Каталонії пройшов 1 жовтня. Близько 90% виборців проголосували за незалежність регіону. Влада Іспанії не визнала підсумки голосування, в якому взяли участь 42% жителів Каталонії.

10 жовтня лідер Каталонії Карлес Пучдемон підписав "Декларацію представників Каталонії", в якій сказано, що регіон стає "незалежною республікою". Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой звинуватив Пучдемона в створенні "навмисної плутанини" і заявив про намір відновити "визначеність" у ситуації з підписанням регіоном декларації про відокремлення від Іспанії.

11 жовтня офіційний Мадрид дав лідерові Каталонії Карлесу Пучдемону час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на запитання, проголошено незалежність цього регіону чи ні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram