ГоловнаСвіт

Американські торгові мережі продовжують відмовлятися від програм "Лабораторії Касперського"

Причини відмови від продуктів "Лабораторії Касперського" в торговій мережі Staples не назвали.

Американські торгові мережі продовжують відмовлятися від програм "Лабораторії Касперського"
Фото: EPA/UPG

Американська мережа супермаркетів Staples відмовилася від продажу програм російської "Лабораторії Касперського".

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Сторінки про продукти російській компанії зникли із сайту Staples, а її програмне забезпечення буде вилучено з магазинів мережі. Причини відмови від продуктів "Лабораторії Касперського" в Staples не назвали. У компанії, яка продає товари для офісів, - понад 1,5 тис. магазинів у США і Канаді. Раніше від програм Касперського відмовилися великі торгові мережі Office Depot і Best Buy.

Напередодні повідомляли, що антивіруси "Лабораторії Касперського" під час сканування комп'ютерів шукають секретну інформацію. Напередодні стало відомо, що спецслужби Ізраїлю виявили в програмах "Касперського" хакерські інструменти.

У вересні користуватися російським антивірусом заборонили федеральним органам США. Американська влада сумнівається в безпечності програм "Лабораторії Касперського" через гадані зв'язки її засновника Євгена Касперського з російськими спецслужбами. Він ці твердження спростовує.

Разом з тим напередодні Інтерпол і "Лабораторія Касперського" підписали нову угоду про співпрацю. Міжнародну організацію кримінальної поліції не збентежили претензії США до Касперського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram