ГоловнаСвіт

США відмовилися видавати візи делегації Генштабу РФ для поїздки на конференцію ООН (оновлено)

Чиновники з РФ планували взяти участь у російсько-китайській конференції з проблематики розгортання системи ПРО США.

США відмовилися видавати візи делегації Генштабу РФ для поїздки на конференцію ООН (оновлено)
Фото: EPA/UPG

США не видали візи членам делегації Генштабу Росії, які планували взяти участь у російсько-китайській конференції в ООН з проблематики розгортання системи ПРО США.

Про це заявив представник Міністерства оборони Олександр Ємельянов, повідомляє РИА Новости

Ємельянов уточнив, що в брифінгу повинна була брати участь делегація Генштабу Росії під керівництвом першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Андрія Третяка.

За його словами, США не оформили в'їзну візу на територію країни всієї делегації.

Раніше в Міноборони заявили, що чисельність американської системи ПРО до 2022 року може перевищити число бойових блоків на російських міжконтинентальних ракетах. Ємельянов говорив, що на той час у системи США буде тисяча протиракет. "Така кількість вогневих засобів ПРО становить загрозу для російського потенціалу стримування, особливо з урахуванням постійних робіт із модернізації вогневих комплексів ПРО", - заявляв він. Ємельянов стверджував, що "необмежене розгортання американської системи ПРО - це серйозний виклик глобальній безпеці, стимул для гонки озброєнь і загроза для всього людства".

Оновлено: У Кремлі назвали неприйнятною ситуацію з відмовою США видавати візи російським військовим для участі у брифінгу ООН. Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає "Интерфакс"

Він підкреслив, що США як приймаюча сторона мають певні зобов'язання. "У цьому випадку ми, звичайно, надзвичайно стурбовані такою ситуацією і вважаємо її неприйнятною", - заявив він.

Наприкінці вересня держсекретар США Рекс Тіллерсон зазначив, що в останні роки Росія порушувала свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (РМСД). Серед перерахованих ним прикладів були ігнорування даних після "холодної війни" гарантій безпеки, і спроби "послабити незалежність МАГАТЕ в розслідуванні таємних ядерних програм".

Нагадаємо, в лютому повідомляли, що Росія таємно розгорнула крилаті ракети, порушивши договір із США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram