ГоловнаСвіт

Слідчі знайшли новий доказ убивства шведської журналістки Кім Валль

Підозрюваний у вбивстві винахідник продовжує наполягати на своїй невинуватості.

Слідчі знайшли новий доказ убивства шведської журналістки Кім Валль
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Слідчі в Данії знайшли новий доказ у справі про вбивство шведської журналістки Кім Валль - пилу.

Про це повідомляє DW

Як повідомили в поліції, знахідка була зроблена в затоці поблизу Копенгагена, неподалік від місця, де раніше виявили частини тіла убитої. У цьому місці пролягав маршрут приватного підводного човна винахідника Петера Мадсена, якого підозрюють у вбивстві журналістки. Маршрут перевірили водолази поліції.

Мадсену вже висунули попередні звинувачення в умисному вбивстві, але своєї провини винахідник не визнає. Востаннє Кім Валль бачили 10 серпня в Данії, коли вона сідала на підводний човен Nautilus разом із Мадсеном. Журналістка готувала репортаж про найбільшу в світі саморобну субмарину, яка того ж дня потонула. Мадсен, який урятувався, спочатку заявив, що перед цим висадив Валль на берег, але після стверджував, що жінка загинула на борту човна через нещасний випадок - падіння їй на голову важкого люка.

Поліція не виявила ознак пошкодження черепа на відрізаній голові журналістки. Мадсен повідомив поліції, що викинув тіло за борт у бухті на південь від Копенгагена в стані шоку. Згодом на затонулій субмарині виявили кров, одяг і нижню білизну вбитої журналістки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram