ГоловнаСвіт

Facebook закрив співтовариство, яке займалося політичною агітацією в Техасі

Групу "Серце Техасу" пов'язують з Росією.

Facebook закрив співтовариство, яке займалося політичною агітацією в Техасі
Фото: fm.cnbc.com

Facebook закрив співтовариство, яке займалося політичною агітацією в Техасі. В адміністрації соцмережі вважають, що Росія може мати стосунок до дестабілізації політики США, повідомляє Немецкая волна.

Група "Серце Техасу" ("Heart of Texas") в соцмережі Facebook пропонувала "націоналістичному руху Техасу" підтримати в штаті мітинги за вихід Техасу зі складу США в листопаді 2016 року. Про це заявив лідер руху Деніел Міллер інтернет-порталу Business Insider. Група могла управлятися з Росії, розповів представник компанії Facebook виданню.

Пропозиція взяти участь у демонстраціях проти Гіларі Клінтон і акціях протесту проти мігрантів надійшла керівнику сепаратистського руху в Техасі від адміністратора Facebook-спільноти "Серце Техасу". Міллер відмовився від мітингів на підтримку Texit (кампанії за відділення Техасу). Плановані демонстрації могли серйозно дестабілізувати політичну ситуацію в США і вплинути на результат президентських виборів, вважає керівник організації.

У рамках боротьби з незаконною політичною агітацією, Facebook закрила підозрілу групу, "можливо керовану з Росії". Про це Business Insider повідомив представник соцмережі. Видання також вказало на низку спостережень, за якими група могла бути пов'язана з Росією: в співтоваристві не була вказана контактна інформація та була відсутня реклама, типова для великих паблік в соціальних мережах - група налічувала понад 225 тисяч користувачів. У публікаціях також допускалися безглузді помилки, які підтверджують, що автор не володіє англійською мовою на хорошому рівні.

Нагадаємо, керівництво Facebook з'ясувало, що протягом майже двох років фейкові облікові записи, імовірно пов'язані з Росією, купували політичну рекламу в соцмережі на десятки тисяч доларів.

Також адміністрація соцмережі видалила до 80% груп російської "фабрики тролів" ("Агентства інтернет-досліджень").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram