ГоловнаСвіт

Жертвами повеней на Шрі-Ланці стали вже понад 180 людей

110 людей вважаються зниклими безвісти.

Жертвами повеней на Шрі-Ланці стали вже понад 180 людей
Наводнение на Шри-Ланке
Фото: The Straits Times

Унаслідок масштабних повеней і зсувів на Шрі-Ланці число жертв перевищило 180 осіб, 110 людей вважають зниклими безвісти.

Про це повідомляє Channel NewsAsia. 

"Число загиблих зросло до 180 людей у понеділок після того, як військові відкопали тіла жінки і дитини з-під тонни болота після зсуву в Ратнапурі", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що свої будинки змушені були покинути понад 550 тис. людей.

Для допомоги й евакуації населення в постраждалі райони направлено 1,8 тис. військових і 1,1 тис. особового складу ВМС. Сили цивільної оборони повідомили, що скерували туди дві тисячі осіб.

За інформацією уряду, всі школи в потерпілих від повені районах, включаючи столицю Коломбо, будуть закриті протягом тижня.

Шрі-Ланка звернулася по міжнародну допомогу. Індія вже скерувала в країну два військово-морських судна з припасами. Третій корабель, як очікується, прибуде цього тижня.

В ООН уже заявили, що нададуть Шрі-Ланці кошти для очищення води, ємності з водою і брезент. Всесвітня організація охорони здоров'я пообіцяла відправити команди лікарів у постраждалі райони, а Японія - надати своїх експертів з подолання наслідків катастроф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram