ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі розробили законопроект про поховання тіла Леніна

Соцопитування показало, що більшість росіян хочуть, щоб Леніна поховали.

У Держдумі розробили законопроект про поховання тіла Леніна
Фото: EPA/UPG

У Держдумі Росії розробили законопроект, що пропонує "правовий механізм" перепоховання останків Володимира Леніна

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на одного з ініціаторів проекту, депутата від ЛДПР Володимира Сисоєва. За його словами, документ уже внесено в нижню палату.

Законопроектом пропонуються зміни до чинного закону про поховання та похоронну справу, зазначив депутат. "Наш законопроект містить правовий механізм перепоховання останків Володимира Ілліча Леніна. Порядок і строки, а також місце поховання повинні встановлюватися урядом з урахуванням рішення міжвідомчої комісії", - розповів член ЛДПР Сисоєв.

Він додав, що ідея ініціативи прийшла до нього з колегами після результатів опитування "Левада-центру", які свідчать про те, що більшість росіян хочуть, щоб Леніна поховали. Опитування показало, що тільки 31% росіян хоче залишити тіло Леніна в Мавзолеї на Красній площі. 32% респондентів пропонують поховати його біля Кремлівської стіни, а ще 26% - на Волковському кладовищі в Санкт-Петербурзі.

22 квітня відзначатимуть 147-му річницю з дня народження Леніна.

Нагадаємо, в квітні 2016 року влада Росії виділила майже $200 тис. на збереження тіла Леніна.

Тіло Леніна після смерті було забальзамоване і в 1924 році поміщено в Мавзолей на Красній площі в Москві. Мавзолей відкритий для доступу громадян. Доступ у Мавзолей і до поховань біля Кремлівської стіни здійснюється через контрольно-пропускний пункт у Микільській вежі, де проводиться перевірка металодетектором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram