ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Штаб Навального в Краснодарі повідомив про напад людей у козацькій формі

Під час нападу було побито колишнього козака-окупанта, який підтримав Навального.

Штаб Навального в Краснодарі повідомив про напад людей у козацькій формі

На штаб політика Олексія Навального в Краснодарі напали люди в козацькій формі.

Про це повідомляють на сторінці штабу у "ВКонтакте".

У штабі наголосили, що нападники зараховували себе до Кубанського реєстрового козацтва.

Напад стався під час прес-конференції в штабі Євгена Панчука - козака кубанського козачого війська, який підтримав Олексія Навального. За інформацією членів штабу, нападники "влаштували погром, пошкодили техніку, побили Євгена Панчука, зіпсували одяг координатора штабу Мирослава Вальковича".

"Волонтери захищали учасників конференції. Зав'язалася бійка. Після нападу провокатори вибігли зі штабу і втекли", - розповіли в краснодарському штабі Навального. Члени штабу викликали поліцейських, вони прибули на місце події. Про розслідування інциденту не повідомляють.

У квітні краснодарський штаб Навального опублікував відео промови Євгена Панчука на підтримку опозиціонера. Під час свого виступу той розповів, як козакам оголосили про те, що "треба йти блокувати офіс Навального". Після того, як Панчук виступив на підтримку Навального, стало відомо про те, що його виключили з Кубанського козачого війська.

Зазначимо, що колишній козак Євген Панчук - окупант, який брав участь у захопленні Криму і допомагав "борцям за Новоросію". Виступ козака Панчука процитували ліберально-опозиційні російські сайти, які симпатизують Навальному.

Відео виступу Панчука залито на канал штабу Навального. Воно називається "Як козаки на бік Навального перейшли". У своєму виступі Панчук пояснив, що розчарувався в Путіні, тому що той не визнав ЛНР і ДНР і не окупував Україну.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Навальний оголосив про своє рішення взяти участь у виборах президента Росії. Незабаром після цього Ленінський районний суд Кірова визнав його винним у розкраданні 16 млн рублів держпідприємства "Кіровліс" і засудив до п'яти років умовно і штрафу 500 тис. рублів. На думку Навального, вирок спрямований на те, щоб позбавити його можливості брати участь у президентських виборах 2018 року.

Рішення поки що не набуло чинності, оскільки захист Навального подав апеляційну скаргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram