ГоловнаСвіт

У Таллінні пікетували посольство Росії

Щотижневе пікетування російського посольства в Таллінні проходить з 2014 року.

У Таллінні пікетували посольство Росії
Эстония
Фото: Wikipedia

Естонські активісти й активісти української діаспори в середу, 19 березня, провели вже традиційний годинний пікет біля посольства Росії в центрі Таллінна.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Під час пікетування лунали гасла "Свободу політв'язням", "Свободу Сущенкові!", "Свободу Семені!", "Свободу кримським татарам!", "Крим - це Україна", "Putin is evil", "Рашизм не пройде", "Сов'єт - ні! Свобода - так!". Майоріли естонські і українські прапори. Перехожі багато фотографували й уточнювали позицію учасників пікету. Пікет за участю десяти осіб тривав годину.

Проведення пікету в робочий час додає певних труднощів організаторам і зменшує кількість учасників, але, з іншого боку, є впевненість, що факт його проведення і гучно проголошені гасла не залишаться без уваги російських дипломатів.

Щотижневе, по середах, пікетування російського посольства в Таллінні проходить із 2014 року, коли російські служби в районі російсько-естонського кордону незаконно затримали співробітника естонських спецслужб Естона Кохвера. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширився. Після того як відбувся обмін Естон Кохвер, пікети проходять вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності і українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram