ГоловнаСвіт

CNN повідомив про переміщення сирійської військової авіації до російської авіабази

У результаті удару США з ладу були виведені близько 20% винищувачів сирійської влади.

CNN повідомив про переміщення сирійської військової авіації до російської авіабази
Авиабаза Хмеймим
Фото: syria.mil.ru

Влада Сирії перемістила більшість своїх військових літаків ближче до російської авіабази Хмеймім, щоб захистити їх від можливих нових американських ударів.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на два джерела в Міноборони США.

За даними співрозмовників телеканалу, винищувачі були передислоковані майже відразу після ракетної атаки США на сирійську базу Шайрат, у результаті якої було знищено близько 24 сирійських літаків.

Раніше американські чиновники заявляли, що внаслідок удару США з ладу були виведені близько 20% винищувачів сирійської влади, що робить "збереження решти літаків пріоритетом для Дамаска", відзначає CNN.

Нагадаємо, 7 квітня за розпорядженням президента США Дональда Трампа з американських військових кораблів було випущено близько 60 ракет "Томагавк". Вони вдарили по сирійській військовій базі в місті Хан-Шейхун у провінції Ідліб. Трамп назвав удар відповіддю на хіматаку, яку кілька днів тому, за заявами США, сирійський режим провів проти мирних жителів. У результаті цієї атаки загинули близько 100 осіб. При цьому США попередили російських військових у Сирії про підготовлюваний ракетний удар.

Президент РФ Володимир Путін назвав дії США актом агресії. Москва також призупинила дію меморандуму про запобігання інцидентам між російськими й американськими ВВС у Сирії, хоча МЗС РФ допустив його швидке відновлення.

США не відкидають можливості повторних ракетних ударів у разі нових хіматак з боку сирійського режиму.

На авіабазі Хмеймім розташована російська авіаційна група. З вересня 2015 року вона бере участь в операції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram