ГоловнаСвіт

У Росії після побиття помер журналіст, який писав про минуле Путіна

У фільмі "Хуізмістерпутін" Андрущенко розповів про кримінальні зв'язки президента РФ.

У Росії після побиття помер журналіст, який писав про минуле Путіна
Фото: rfi.fr

У Росії помер відомий журналіст і співзасновник газети "Новий Петербург" 73-річний Микола Андрущенко. З 9 березня він перебував у лікарні, куди його привезли після побиття. Журналіст писав про "бандитський Петербург" і розповідав про минуле Володимира Путіна, повідомляє агентство Rfi.

9 березня Андрущенка підібрала на вулиці машина "швидкої допомоги". Журналіста, який йшов на ділову зустріч, побили невідомі. У лікарні йому зробили операцію, понад два тижні він перебував у стані штучної коми.

Головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов припустив, що причиною нападу на Миколу Андрущенка могли стати гострі публікації газети.

Андрущенко багато писав про "бандитський Петербург" 90-х, про кримінального авторитета Володимира Кумаріна, якого, за його словами, бачив у приймальні Путіна в пітерській мерії. Андрущенко також виступив у популярному документальному фільмі "Хуізмістерпутін" (2015). У фільмі журналіст, який на початку 90-х був депутатом Лєнсовєта, розповідав про те, що Володимир Путін був "смотрящим" за мером Анатолієм Собчаком, а також про те, що у Путіна "практично не було друзів серед нормальних людей, але зате траплялися друзі серед кримінального світу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram