ГоловнаСвіт

Міноборони Росії назвало брехливими дані про заниження втрат РФ у Сирії

У Москві звинуватили Reuters у бажанні відвернути увагу від хіматаки в сирійському Хан-Шейхуні.

Міноборони Росії назвало брехливими дані про заниження втрат РФ у Сирії
Жертва химатаки
Фото: EPA/UPG

Стаття Reuters про заниження втрат в боях за Пальміру є неправдою, що повинна відволікти увагу від хіматаки в сирійському Хан-Шейхуні.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає "Интерфакс".

"Увесь текст - абсолютно брехлива компіляція чуток, зібраних нашвидкуруч, щоб відвернути увагу від фальшивої вистави з нібито хіматакою з повітря в сирійському Хан-Шейхуні", - сказав Конашенков, закликавши "остерігатися підробок".

За його словами, "жодних офіційних даних про нібито" втрати в боях за Пальміру "не було, ніколи не публікувалося і не існує в природі".

Матеріал Reuters представник російського оборонного відомства також назвав "набором літер для виправдання власного заголовка". Жодне із згаданих у статті Reuters імен, зазначив Конашенков, "не належить російським військовослужбовцям" (цитата за РИА Новости). А матеріал, на його думку, "буквально пронизаний навмисним заплутуванням читачів, коли одне і те саме ім'я називають то "військовослужбовцем за контрактом", то "найманцем, що уклав контракт з Міноборони".

Напередодні агентство Reuters повідомило про те, що представники Росії занижують втрати в боях за сирійську Пальміру. За даними агентства, за час активних бойових дій (з січня по березень), пов'язаних з поверненням Пальміри, Росія втратила 21 військового. Зазначають, що ці цифри вчетверо перевищують офіційні дані Міноборони РФ.

У березні Reuters, посилаючись на друзів і родичів загиблих, а також записи в соцмережах, повідомило, що в період з кінця січня по кінець березня в Сирії загинули 18 громадян Росії. Серед них - офіцер Сергій Травін і командир гірського розвідувального батальйону 37-річний Ігор Ворона. У Міноборони РФ їхню загибель не підтверджували.

Нагадаємо, що в результаті газової атаки в місті Хан-Шейхун, провінція Ідліб у Сирії, загинули щонайменше 100 чоловік.

США звинуватили режим Асада в хіматаці в Ідлібі. Наступне засідання Радбезу ООН стосовно цієї атаки завершилося безрезультатно. Проти прийняття резолюції щодо застосування хімзброї в Сирії виступила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram