ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ "Купуй американське, наймай американців"

Підписання указу відбулося до розгляду Конгресом законопроекту про реформування системи робочих віз для висококваліфікованих працівників H-1B.

Трамп підписав указ "Купуй американське, наймай американців"
Трамп підписує указ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав указ "Купуй американське, наймай американців", що підсилює захист товарів виробництва США і закликає до перегляду програми H-1B, яка сприяє роботі в США іноземних фахівців.

Про це повідомляє Voice of America.

"Підписання указу відбулося до розгляду Конгресом відповідного законопроекту про реформування системи робочих віз для висококваліфікованих працівників H-1B", - ідеться в повідомленні.

Програма робочих віз для висококваліфікованих працівників H-1B є популярною серед високотехнологічних компаній США. Щорічно в рамках цієї програми надається 85000 віз, що дозволяє компаніям залучати працівників технічних спеціальностей з усього світу, включаючи, не в останню чергу, програмістів з України.

Відзначають, що президентський указ посилає чіткий сигнал виконавчій владі США про початок перегляду системи залучення іноземних працівників, а також посилення захисту американських виробників у системі державних закупівель США.

"Тільки найбільш кваліфіковані та високооплачувані працівники повинні мати доступ до цієї програми.., адже зараз великим компаніям часто вигідніше звільнити працівників і наймати фахівців за кордоном. Зараз 80% працівників за візами H-1В отримують зарплати нижчі за середні по галузі", - зазначив високопоставлений чиновник США під час брифінгу в Білому домі, присвяченому новому указу Трампа.

Друга частина указу - "купуй американське" - стосується посилення нагляду за виконанням уже існуючих положень щодо використання товарів американського виробництва для таких проектів як, наприклад, американська залізниця Amtrak. Під час брифінгу високопоставлені чиновники Білого дому окремо наголосили на необхідності захистити інтереси виробників сталевих слябів за допомогою дотримання відповідних стандартів.

Нагадаємо також, що Трамп розпорядився перевірити рішення про скасування санкцій проти Ірану

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram