ГоловнаСвіт

У КНДР показали постановочне відео ракетного удару по США

У Північній Кореї відсвяткували 105-ту річницю дня народження Кім Ір Сена.

Влада Північної Кореї під час святкування 105-ї річниці дня народження Кім Ір Сена показала постановочний ролик, в якому розповіла про нібито ракетний удар по США.

Про це повідомляє агентство "Ренхап".

У відеоролику із супроводом виступу військового хору та оркестру продемонстровано нову балістичну ракету і її запуск. На кадрах показано, як вона перетинає океан і завдає удару по одному з міст у США. Після вибуху показано, як горить американський прапор на тлі кладовища.

Зазначають, що на концерті пролунали пісні, які прославляють підрозділ Тепходон стратегічних сил КНДР, що відповідає за ракетні запуски.

Минулого тижня КНДР провела невдалі випробування балістичної ракети, яка вибухнула через кілька секунд після запуску. До цього Пхеньян неодноразово тестував балістичні ракети середньої дальності.

Раніше американський телеканал NBC News розповів про готовність США завдати превентивного удару по КНДР у разі нових випробувань у країні ядерної зброї. При цьому в повідомленні зазначалося, що Північна Корея може провести випробування у квітні. Віце-президент США Майкл Пенс заявив, що Вашингтон готовий до будь-якого розвитку подій у відносинах з КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram