ГоловнаСвіт

Заява Трампа про відправку до берегів КНДР авіаносця виявилася блефом

Американська армада попливла в інший бік.

Заява Трампа про відправку до берегів КНДР авіаносця виявилася блефом
Фото: EPA/UPG

Американський атомний авіаносець "Карл Вінсон" і його супровідна ударна група, які, за заявою президента США Дональда Трампа, мали вирушити до берегів КНДР, насправді попливли в інший бік.

Минулого тижня Трамп оголосив, що посилає "армаду" кораблів до Північної Кореї. Однак тепер тихоокеанське командування збройних сил США заявило, що ударна група на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" спочатку повинна завершити спільні навчання з австралійськими військовими.

Тобто в момент, коли Трамп оголошував про відправку кораблів, вони рухалися від Північної Кореї в бік Австралії, пише Бі-бі-сі.

КНДР і США за останні дні зробили на адресу одне одного низку різких заяв. Північна Корея попередила, що відповість на можливу ядерну удар з боку США власним ударом. Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, знову пообіцяв "вирішити проблему" КНДР.

На початку березня КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах у Японії. Запуск спровокував осуд міжнародної спільноти, США і Японія зажадали скликати Раду Безпеки ООН.

Три ракети впали в море у виключній економічній зоні Японії. Дональд Трамп заявив, що в регіоні виник "новий рівень загрози".

Лідер КНДР Кім Чен Ин сказав, що країна незабаром випробує міжконтинентальну балістичну ракету, яку експерти називають потенційною загрозою для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram