ГоловнаСвіт

Трамп оцінив імовірність військового конфлікту з Північною Кореєю

Президент США волів би вирішити ситуацію дипломатичним шляхом.

Трамп оцінив імовірність військового конфлікту з Північною Кореєю
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що протистояння з Північною Кореєю через її ядерну програму може вилитися в серйозний військовий конфлікт, проте він волів би вирішити ситуацію дипломатичним шляхом.

Про це повідомляє Російська

служба Бі-бі-сі.

"Існує ймовірність того, що у нас можливий серйозний конфлікт із Північною Кореєю. Абсолютно", - сказав Трамп в інтерв'ю Reuters, приуроченому 100 дням його президентства.

Президент США підкреслив, що хоче вирішити кризу мирним шляхом і зараз його адміністрація готує низку нових економічних санкцій проти КНДР.

"Ми хотіли б вирішувати питання дипломатично, але це дуже складно", - зізнався Трамп.

Говорячи

про Кім Чен Ина, президент США зазначив, що лідер КНДР очолив країну в ранньому віці.

"Йому 27 років, його батько помер, він приймає режим. Говоріть, що хочете, але це нелегко, особливо в цьому віці", - заявив Трамп.

Він також похвалив китайського лідера Сі Цзіньпіна

за допомогу Китаю у спробах "приборкати" Північну Корею.

"Я вважаю, що він дуже багато робить, він, безумовно, не хоче бачити метушню і смерть, він не хоче цього бачити, він хороша людина, він дуже хороша людина", - охарактеризував Трамп свого китайського партнера, з яким провів переговори у квітні.

Нагадаємо, в останні місяці ситуація навколо Північної Кореї загострилася. КНДР виконала невдалий запуск ракети і провела масовий військовий парад, який став явною спробою продемонструвати силу. США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян відреагував на це і пригрозив "надпотужним ударом на випередження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram