ГоловнаСвіт

Пентагон почав розслідувати фінансові операції Флінна

Відставні високопоставлені військові чини підпадають під заборону отримувати будь-які платежі від іноземних держав.

Пентагон почав розслідувати фінансові операції Флінна
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони США розпочало офіційне розслідування про отримання колишнім генералом, радником президента США Майклом Флінном великих грошових винагород від іноземних урядів і компаній, зокрема з боку Росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Washington Post.

"Головна служба Пентагону з питань нагляду почала розслідування щодо отриманих грошей від іноземних груп колишнім радником (президента США - ред.) з питань національної безпеки і відставним генерал-лейтенантом Майклом Флінном", - повідомили члени Комітету з питань нагляду Палати представників США.

Контрольний орган американського Міноборони визначить, чи порушив Флінн необхідну процедуру отримання фінансів від іноземних урядів і компаній.

За чинним законодавством, відставні високопоставлені військові чини підпадають під заборону отримувати будь-які платежі або позики від іноземних держав, за винятком випадків, коли на це дається особливий дозвіл.

Нагадаємо, що раніше в квітні Флінн зізнався в отриманні грошей від російських компаній. Останні декларації Флінна про доходи серйозно відрізняються.

Флінн пішов у відставку з посади радника Трампа після того, як з'ясувалося, що він ввів віце-президента Майка Пенсі в оману щодо своїх контактів з російським послом Сергієм Кисляком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram