ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії колишній головний антикорупціонер отримав 22 роки колонії

Сугробова позбавили звання генерал-лейтенанта і можливості п'ять років обіймати посади в правоохоронних органах.

У Росії колишній головний антикорупціонер отримав 22 роки колонії
Фото: kommersant.ru

В Росії суд засудив колишнього керівника антикорупційного главку МВС РФ Дениса Сугробова до 22 років колонії суворого режиму, визнавши його винним в організації злочинного співтовариства і перевищенні повноважень, передає "Інтерфакс".

Згідно з вироком суду, Сугробова позбавили звання генерал-лейтенанта і можливості п'ять років обіймати посади в правоохоронних органах.

Мосміськсуд 12 лютого 2016 року розпочав розгляд в закритому режимі справи стосовно колишнього високопоставленого поліцейського і восьми його можливих спільників.

Справу щодо низки високопоставлених і рядових співробітників Головного управління економічної безпеки і протидії корупції (ГУЕБіПК) МВС Росії, яке очолював генерал-лейтенант поліції Сугробов, було порушено 14 лютого 2014 року.

За версією слідства, з листопада 2013-го до лютого 2014 року злочинна група вчинила не менш ніж 10 тяжких злочинів. Зокрема, за версією слідства, офіцери ГУЕБіПК намагалися спровокувати на отримання хабара заступника начальника управління власної безпеки ФСБ Ігоря Дьоміна. Ніхто з підсудних не визнає свою провину.

8 травня 2014 року Сугробова затримали, через тиждень йому пред'явили звинувачення в організації злочинного співтовариства, перевищенні посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, та організації провокації хабара. Обвинувачений у цій кримінальній справі заступник Сугробова Борис Колесніков 16 червня покінчив життя самогубством, викинувшись з шостого поверху будівлі СКР, куди був доставлений на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram