ГоловнаСвіт

Трамп розпорядився перевірити рішення про зняття санкцій з Ірану

США визнали, що Іран виконує угоду.

Трамп розпорядився перевірити рішення про зняття санкцій з Ірану
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп доручив визначити, чи відповідало інтересам Штатів часткове зняття санкцій з Ірану в рамках угоди зі світовою спільнотою про ядерну програму.

"Президент Дональд Трамп розпорядився провести огляд Всеохопного спільного плану дій, в якому братимуть участь різні установи під керівництвом Ради національної безпеки. Огляд оцінить, чи життєво необхідне для національних інтересів Сполучених Штатів припинення санкцій проти Ірану відповідно до плану", - подає агентство "Рейтер" заяву держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

При цьому держдепартамент підтвердив, що станом на 18 квітня Іран дотримується своїх зобов'язань відповідно до домовленостей, проте вказав на побоювання, що Іран залишається державою-спонсором тероризму.

Нагадаємо, Іран і міжнародні посередники 14 липня 2015 року досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атому. Було ухвалено Всеохопний спільний план дій, виконання якого знімає з Ірану введені раніше економічні і фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу. План набув чинності 16 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram