ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії застрелили двох підозрюваних у підготовці терактів

Убито вихідців із Середньої Азії.

У Росії застрелили двох підозрюваних у підготовці терактів

У Володимирській області співробітники ФСБ Росії застрелили двох громадян однієї з країн Середньоазійського регіону, яких підозрюють у підготовці терактів на території РФ.

"Співробітники ФСБ в результаті сутички під час спроби затримання нейтралізували двох громадян однієї з країн Середньоазійського регіону, 1991 і 1987 р.н., які вчинили активний збройний опір і які перебували на території Володимирської області", - повідомили в середу "Интерфаксу" у прес-службі ФСБ.

Там зазначили, що "ці особи перебували на зв'язку у вербувальників міжнародних терористичних організацій, цікавилися технологіями виготовлення саморобних вибухових пристроїв і висловлювали готовність до здійснення терористичних актів на території Росії".

ФСБ повідомляє, що на місці проведення оперативно-розшукових заходів виявлено компоненти для виготовлення вибухового пристрою, автомат АК-74, пістолет ПМ і боєприпаси.

Серед співробітників органів безпеки в результаті сутички постраждалих немає.

Нагадаємо, 3 квітня стався теракт в метро Петербурга. Бомба вибухнула в перегоні між станціями "Технологічний інститут" і "Сінна площа". Загинули 15 осіб (включаючи виконавця теракту), ще близько 50 осіб постраждали.

Слідство стверджує, що теракт здійснив уродженець Киргизії Акбаржон Джалілов. Повідомляли, що він планував два вибухи. Ще одну бомбу знайшли на станції "Площа повстання", її вдалося знешкодити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram