ГоловнаСвіт

Путін вважає ракетний удар США по Сирії агресією

Відносинам РФ і США завдано шкоди, заявив російський президент.

Путін вважає ракетний удар США по Сирії агресією
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав ракетну атаку США на об'єкти в Сирії агресією проти суверенної держави.

Таку думку Путіна озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков, пише "Интерфакс".

"Президент Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави, порушенням норм міжнародного права, причому під надуманим приводом", - сказав Пєсков, зазначивши, що сирійська армія не має запасів хімічної зброї.

Удар США по авіабазі в Сирії завдає шкоди відносинам РФ і США, вважає Путін.

"Цей крок Вашингтона завдає істотної шкоди російсько-американським відносинам, які і без того перебувають у жалюгідному стані", - підкреслив прес-секретар.

"А головне, як вважає Путін, цей крок не наближає нас до кінцевої мети в боротьбі з міжнародним тероризмом, а навпаки - створює серйозну перешкоду для створення міжнародної коаліції в боротьбі з ним і ефективної протидії цьому всесвітньому злу, що, до речі, президент США Дональд Трамп проголосив як одне з головних завдань ще під час своєї передвиборної кампанії", - заявив прес-секретар президента РФ.

У четвер 59 "Томагавків" випустили з військових кораблів США в Середземному морі по базі сирійської урядової армії в Хомсі. У повідомленнях американських офіційних осіб зазначено, що удару завдали по аеродрому, з якого злітали літаки сирійських ВПС, що використовувалися для застосування хімічної зброї. Також повідомляли, що базу могли використовувати російські військові. У Пентагоні заявили, що за дві години до атаки попередили про неї Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram