ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЛ Чечні виправдали можливі масові затримання і загибель гомосексуалів

"Я думаю, що навіть якщо таку людину вб'ють його ж родичі, то вони будуть робити все, що завгодно, щоб це не розголошувати".

У РПЛ Чечні виправдали можливі масові затримання і загибель гомосексуалів

Правозахисник Ради при голові Чечні з розвитку громадянського суспільства і прав людини Хеда Саратова заявила, що гомосексуалізм є злом, з яким буде боротися кожен житель республіки.

Про це вона сказала в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва".

"Я запевняю вас, в нашому чеченському суспільстві людина, яка поважає себе, традиції і звичаї, вона сама буде без будь-яких структур переслідувати і робити все, щоб таких людей в нашому суспільстві не було. Це зло, з яким буде кожен чеченець боротися", - сказала Саратова.

Вона також зазначила, що їй не надходило жодної заяви про вбивство гомосексуалів. При цьому Саратова додала, що навіть не стала б розглядати таку заяву, якщо б вона надійшла.

"Я думаю, що навіть якщо таку людину вб'ють його ж родичі, то вони будуть робити все, що завгодно, щоб це не розголошувати. І вся судова система, і ті ж органи теж з розумінням поставляться до того, що трапилося у цій сім'ї. Особливо не будуть рипатися і захищати цю людину", - наголосила правозахисниця.

Раніше "Нова газета" повідомила з посиланням на свої джерела, що в Чечні проходять масові затримання жителів з нетрадиційною орієнтацією, які почалися тиждень тому. Крім того, видання стверджує, що в результаті цих гонінь загинули три людини.

Прес-секретар голови Чечні Альві Карімов спростував інформацію про масові затримання чоловіків з нетрадиційною орієнтацією. Він зазначив, що не можна переслідувати тих, кого в республіці немає. Якби в республіці були гомосексуали, "самі б родичі відправили б їх за адресою, звідки не повертаються", додав Карімов.

Нагадаємо, що в кінці березня жителі чеченського села поскаржилися на побиття і погрози з боку силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram