ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Правозахисники заявили про катування затриманих на мітингу проти корупції в Москві

За даними правозахисників, затриманих позбавили сну, їжі і питної води.

Правозахисники заявили про катування затриманих на мітингу проти корупції в Москві
Акция протеста в Москве
Фото: EPA/UPG

Спільнота Gulagu.net звернулося до прокурора Москви Володимира Чурікова з проханням перевірити умови утримання затриманих на акції протесту 26 березня у відділі поліції району Метрогородок.

Відкритий лист опублікував засновник спільноти Володимир Осєчкін на сайті Gulagu.net.

Він зазначає, що "фактично до затриманих застосовано тортури", оскільки їх позбавили сну, їжі і питної води. Учасників акції помістили у свідомо переповнені камери, з'ясувала заступниця голови спостережної комісії Москви Єва Меркачова. Матраци їм видали тільки ввечері 27 березня - більш ніж через добу.

Затримані також поскаржилися на те, що на них протягом більш ніж шести годин не складали протоколів. Поліція не повідомила родичів затриманих про їхнє місцезнаходження.

Осєчкін попросив прокурора перевірити, чи є в діях поліції склад злочину за статтями про зловживання і перевищення повноважень, фальсифікацію та незаконне затримання.

На протестній акції в Москві з вимогою боротьби з корупцією затримали понад тисячу осіб, з них в ОВС "Метрогородок" доправили 12 осіб. 27 березня, наступного дня після акції, почалися суди за адміністративними протоколами, складеними на затриманих. Декого визнали винними в непокорі законним вимогам поліцейських і заарештували.

Нагадаємо, акції організував Олексій Навальний, якого також затримали в Москві. Напередодні Навального оштрафували за демонстрацію в Москві і заарештували за непокору поліції. Також суд у Москві заарештував голову виборчого штабу Навального на 10 діб. Крім того, на 25 діб заарештували голову відділення партії Навального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram