ГоловнаСвіт

NYT повідомило про розбіжності між Держдепом і Пентагоном через угоди щодо Сирії

У Білому домі сумніваються в успіху російсько-американського плану.

NYT повідомило про розбіжності між Держдепом і Пентагоном через угоди щодо Сирії
Джон Керри
Фото: Скриншот с онлайн-трансляции

Російсько-американська угода про врегулювання сирійської кризи посилила розбіжності між держсекретарем США Джоном Керрі та міністром оборони країни Ештоном Картером.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, Картер сумнівався в доцільності запропонованого плану боротьби з терористами і виступав проти угоди під час її обговорення з представниками Білого дому.

"У результаті після багатогодинних переговорів президент США Барак Обама схвалив угоду, проте в Пентагоні залишилися при своїй думці", - пише видання.

При цьому представники Пентагону досі не уточнили, коли вони почнуть виконувати свою частину угоди, якщо перемир'я в Сирії триватиме сім днів. "Не скажу ні так, ні ні (...) Було б передчасним говорити, що ми відразу ж підключимося до цього", - цитує NYT начальника центрального командування ВПС США генерал-лейтенанта Джеффрі Л. Харриджиана.

Сумніви в успіху російсько-американського плану висловили також і в Білому домі. "У нас є причини скептично ставитися до того, що росіяни готові і хочуть виконувати свою частину угоди, як це було домовлено. Але ми подивимося", - заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Згідно з домовленостями, військові з США і Росії повинні ділитися один з одним інформацією про позиції бойовиків у Сирії.

9 вересня в Женеві голови зовнішньополітичних відомств США та РФ Джон Керрі та Сергій Лавров дійшли згоди про багатоступеневий план щодо Сирії. Він, зокрема, включає введення режиму припинення вогню з 12 вересня, продовження боротьби з бойовиками, розмежування опозиції і терористичних угруповань, а також створення демілітаризованої зони навколо Алеппо для забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу.

12 вересня Керрі назвав перемир'я, що набуло чинності, останнім шансом для Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram