ГоловнаТехнології

Миколаївський суднобудівний завод відремонтував найбільший десантний корабель ЗСУ

На це пішло п'ять місяців.

Миколаївський суднобудівний завод відремонтував найбільший десантний корабель ЗСУ
Фото: Роман Бочкала/Facebook

Миколаївський суднобудівний завод "Укроборонпрому" відремонтував найбільший десантний корабель Збройних сил України "Юрій Олефіренко".

На це пішло п'ять місяців, повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм.

"Головне призначення корабля - транспортування в райони виконання бойових завдань підрозділів морської піхоти та спеціального призначення, зі штатним озброєнням і технікою і подальшим десантуванням на узбережжя", - уточнив він.

Корабель "Юрій Олефіренко" здатен десантувати понад 150 бійців, до 110 одиниць бронетехніки і до 250 тонн вантажу. Він оснащений реактивними системами залпового вогню і 30 мм автоматичними гарматами.

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Найєм нагадав, що корабель названо на честь капітана I рангу Збройних сил України, командира 73-го морського центру спеціального призначення Юрія Олефіренка, який загинув під Маріуполем 2015 року.

Нагадаємо, раніше цей корабель називався "Кіровоград". Ідею перейменування висунули кілька громадських організацій. Його підтримали і команда корабля, і штаб ВМС, і сім'я Олефіренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram