>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Арсенал" потрапив в затяжну економічну кризу: лондонці не можуть виграти на виїзді в АПЛ ось уже 195 днів

Востаннє "каноніри" святкували перемогу на виїзді пів року тому.

"Арсенал" потрапив в затяжну економічну кризу: лондонці не можуть виграти на виїзді в АПЛ ось уже 195 днів
Микель Артета
Фото: EPA/UPG

Сьогодні матчем "Манчестер Сіті" – "Бернлі" закривається календар 30 туру Англійської прем'єр-ліги.

З зіграних матчів можна відзначити лише третю у сезоні втрату очок "Ліверпуля", у мерсисайдському дербі проти "Евертона" була зафіксована нічия – 0:0, а також програш "Арсеналу" в курортному містечку Брайтон однойменному клубу – 1:2.

Для "канонірів" це вже друга поразка за минулий тиждень. Нагадаємо, 17 червня в пропущеному матчі 28 туру лондонці були розбиті в Манчестері "Сіті" – 3:0.

Відзначимо, що піке "Арсеналу" затягнулося – ось уже 195 днів команда з Півночі Лондона не може виграти матч АПЛ поза рідними стінами. Востаннє "каноніри" вигравали в чемпіонаті Англії на виїзді 9 грудня 2019 року, коли підопічні тоді ще Фредді Юнгберга обіграли "Вест Гем" українця Андрія Ярмоленка 3:1.

Після призначення 19 грудня минулого року Мікеля Артети головним тренером "Арсеналу", команда під керівництвом іспанського фахівця зіграла 6 ігор на виїзді, 4 з них зіграла внічию і 2 програла.

 

Примітно, що головний тренер "Брайтона" Грем Поттер виграв усі свої останні матчі проти "Арсеналу", причому з однаковим рахунком – 2:1.

Додамо, що після невдачі в Брайтоні колись гранд англійського футболу опустився на 10 місце в турнірній таблиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram