>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росію можуть позбавити права участі в Чемпіонаті світу-2022 з футболу

Через проблеми з допінгом може постраждати і футбольна збірна.

Росію можуть позбавити права участі в Чемпіонаті світу-2022 з футболу
Сборная России
Фото: EPA/UPG

Раніше було опубліковано інформацію, що російських спортсменів можуть відсторонити від участі в Олімпійських іграх 2020 року в Токіо через підозри в маніпуляціях даними з Московської антидопінгової лабораторії і можливого повторного позбавлення Російської національної антидопінгової організації (РУСАДА) статусу відповідності.

Однак однією Олімпіадою Росія може не відбутися і вже почалася процедура відсторонення РУСАДА від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), що може вплинути на всі спортивні змагання росіян.

Зокрема, аналогічне покарання може понести і збірна Росії з футболу, яка може бути відсторонена від участі в Чемпіонаті світу-2022 в Катарі, повідомляє Eurosport.

Річ у тім, що в разі нового відсторонення РУСАДА покарання для Росії може поширитися на всі види змагань, які підпорядковуються кодексу WADA. А до таких саме і належить ЧС з футболу.

Нагадаємо, РУСАДА і Міністерству спорту Росії дали три тижні, щоб пояснити невідповідності в відправлених даних. Як тільки WADA отримає відповіді на питання, що цікавлять, то Виконавчий комітет організації прийме рішення також про участь Росії в Олімпіаді-2020 на Токіо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram