ГоловнаСуспільствоВійна

Добова кількість зіткнень знизилася, ворог не наступав на Харківському напрямку. На трьох інших кількість зіткнень зросла

У Донецькій області ворог активно атакує.

Добова кількість зіткнень знизилася, ворог не наступав на Харківському напрямку. На трьох інших кількість зіткнень зросла
Українські військові
Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни минулої доби не проводили наступальних дій на Харківському напрямку. Але продовжували здійснювати вогневий вплив по всій лінії зіткнення з застосуванням артилерії та авіації.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки в районі Дружелюбівки та Петропавлівки Харківської області, Мясожарівки Луганської області. Про це речник Генштабу Андрій Ковальов повідомив у ефірі телемарафону.

"На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак противника в районах Невського та Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів Донецької області", – сказав він.

На Сіверському напрямку українська армія відбила п'ять атак у районах населених пунктів Верхньокам'янське, Білогорівка, Виїмка.

На Краматорському захисники зупинили п'ять спроб противника прорвати оборону в районі Калинівки, Іванівського та Кліщіївки.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 36 атак окупантів у районі населених пунктів Прогрес, Сокіл, Новоселівка Перша, Новопокровське, Яснобродівка, Калинове Донецької області. 

На Курахівському Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Парасковіївка, де росіяни десять разів намагалися прорвати оборону.

"На Времівському напрямку противник здійснив дев'ять безуспішних спроб прорвати оборону українських військ у напрямку населених пунктів Старомайорське, Урожайне Донецької області, Новодарівка Запорізької області", – йдеться у повідомленні.

На Оріхівському напрямку було чотири зіткнення у районі Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.

На Придніпровському напрямку російські окупанти намагаються витіснити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник здійснив шість атак на позиції Сил оборони України на цьому напрямку.

Загалом за добу відбулося 90 бойових зіткнень, ворог завдав одного ракетного і 75 авіаударів, зокрема із застосуванням двох ракет і 80 КАБів, провів понад 2500 обстрілів, зокрема 93 – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram