ГоловнаСуспільствоВійна

Керівник СБУ прокоментував ліквідацію Киви, Татарського і замах на Прилєпіна

Малюк наголосив, що всі вороги "віддають кармічні борги перед українським народом".

Керівник СБУ прокоментував ліквідацію Киви, Татарського і замах на Прилєпіна
Голова Служби безпеки України Василь Малюк
Фото: Макс Требухов

Голова Служби безпеки України Василь Малюк прокоментував ліквідацію екснардепа і зрадника Іллі Киви, пропагандиста Владлена Татарського та замахи на інших злочинців, що працюють на Росію.

В етері телемарафону Малюк підкреслив, що "жодним чином офіційно ми (СБУ - Ред.) не будемо визнавати цього", але розповів деякі деталі резонансних подій.

Голова СБУ розповів, що, наприклад, Ілля Кива довгий час збирав інформацію, а потім виїхав за межі України, там продовжив працювати для просування наративів Кремля. 

"Він курував ряд агентурних проникнень в Україні. Займався підготовкою різних диверсійних актів і багато всього іншого", - сказав Малюк.

За словами голови СБУ, покарання наздогнало усіх зрадників. 

"Зброя калібром 9×19 мм, коротка, нарізна, спрацювали в район грудної клітки з подальшим контрольним пострілом в голову. І він залишився назавжди поряд з місцем свого проживання в Підмосков'ї", - розповів Малюк про подробиці вбивства Киви. 

Пропагандист Владлен Татарський, за словами очільника української спецслужби, окрім усього іншого, організував зґвалтування українських військовополонених. Татарському в останній день його життя подарували статуетку у вигляді подарункового погруддя, начиненого вибухівкою, де було 400 грам термобаричного боєприпасу. "Вона спрацювала як бритва по відношенню до нього", - зауважив Малюк.

"Прилєпін їхав на свою дачу і дорогою спрацювала відповідна танкова міна. В той день за кермом був його водій, також військовий злочинець, який вбивав наших співгромадян. Водій загинув на місці, Прилєпін був суттєво і тяжко поранений. Дуже травмований був його таз, ноги і, вибачте, він залишився без геніталій", - сказав голова СБУ.

Міністра внутрішніх справ окупованих територій Луганщини Корнета вибухівка "знайшла" в барбершопі під час гоління. А генпрокурор Горенко "вигорів на робочому місці" від 800 грам пластиду. 

Василь Малюк підсумував, що схожих випадків було чимало, але всі вороги "віддають кармічні борги перед українським народом. Крапка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram