ГоловнаСуспільствоВійна

​У Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе, що належить Пригожину: загинув пропагандист Татарський (оновлено)

У кав’ярні збирався дискусійний клуб “Кібер Z фронт”.

​У Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе, що належить Пригожину: загинув пропагандист Татарський (оновлено)
Фото: Владлен Татарский у Telegram

Одна людина загинула та ще шестеро отримали поранення внаслідок вибуху в кафе в російському Санкт-Петербурзі. За попередньою інформацією, загинув пропагандист Владлен Татарський, всього постраждали 16 осіб.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кафе на Університетській набережній (будинок 21Б) де стався вибух, належить засновнику ПВК Вагнера Євгену Пригожину. У вихідні у цьому кафе збирається дискусійний клуб “Кібер Z фронт”, а сьогодні проходив творчий вечір російського пропагандиста Владлена Татарського. У МВС РФ підтвердили його смерть внаслідок вибуху.

Фото: EPA/UPG

"Унаслідок інциденту одна людина загинула, нею виявився воєнний кореспондент Владлен Татарський. 16 осіб постраждали, їх оглядають медичні працівники", – зазначили в російському відомстві.

Владлен Татарський народився у Макіївці. У 2014 році він воював на боці "ДНР", а пізніше переїхав у Москву. Татарський виправдовував напад РФ на Україну, заявляючи, що Росія "всіх переможе, всіх уб'є, всіх, кого треба, пограбує".

Один з російських Telegram-каналів стверджує, що у кафе вибухнула статуетка, яку Татарському вручила одна з відвідувачок за декілька хвилин до вибуху. Подарунок, позолочений бюст героя, був від дівчини-художниці, яка зараз оголошена в розшук. Бюст пропагандист нібито поставив поруч із собою. За іншою інформацією, вибуховий пристрій було завчасно закладено у кав'ярні поруч з тим місцем, де сидів Татарський.

Оновлено 19:54. Радник глави ОП Михайло Подоляк прокоментував підрив бойовика “ДНР” у Санкт-Петербурзі.

"У РФ починається… Павуки поїдають один одного в банці. Питання "Коли внутрішній тероризм стане інструментом внутрішньої політичної боротьби?" у країні закручених гайок було питанням часу, як прорив дозрілого гнійника", – написав він у Twitter.

Подоляк не виключає, що “невдовзі у Росії можуть початись смутні часи. Але не зважаючи на це Україна знає свій шлях і буде йти по ньому далі”.

Оновлено 23:19. Російський “Интерфакс” з посиланням на джерело повідомив, що підозрювана у вбивстві Татарського затримана. Внаслідок вибуху постраждали 25 осіб, госпіталізовані 19, поінформував губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов. Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом убивства загальнонебезпечним способом.

Російські Telegram-канали уточнюють, що затримали Дар'ю Трєпову 1997 року народження. 24 лютого 2022 року її схопили на антивоєнній акції у Санкт-Петербурзі. 

Оновлено 23:55.Квартиру Дар'ї Трепової силовики взяли штурмом. За даними слідчих, вона принесла до кафе статуетку, в яку було вмонтовано вибуховий пристрій. Повідомляється, що раніше її вже затримували на антивоєнних мітингах, а також підозрювали у переказі грошей “екстремістським організаціям”.

Наразі розшукується її чоловік Дмитро Рилов, який також підозрюється у співучасті у вибуху у кафе. Проте, за попередніми даними, у момент зустрічі з Татарським Риловом не був присутній.

Російське видання "Фонтанка" публікує відео дівчини, яка, ймовірно, подарувала статуетку Татарському.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, в російському Новосибірську спалахнула сильна пожежа у складській двоповерховій будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram