ГоловнаСуспільствоВійна

Замість призову – рекрутинг. Умєров затвердив Концепцію військової кадрової політики Міноборони

ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом.

Замість призову – рекрутинг. Умєров затвердив Концепцію військової кадрової політики Міноборони
Фото: КМДА

Міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження нової Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

"Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років - як під час дії воєнного стану, так і у мирний час", – пишуть у Міноборони.

Головним акцентом концепції є гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО.

Згідно нової концепції, ЗСУ повинні перейти повністю на військову службу за контрактом, а строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку;

Також, в Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом.

Крім того, концепція передбачає людиноцентричний підхід до управління кар’єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності, удосконалену електронну систему військового обліку, автоматизовані та цифровізовані процеси управління персоналом, розширену співпраця між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС та ін.

Моніторинг та оцінку результатів впровадження концепції здійснюватиме Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України.

Кабінет міністрів України затвердив Концепцію трансформації системи військової освіти. Документ окреслює наявну проблематику, основні завдання і структуру системи військової освіти, передбачає перелік завдань і заходів на період до 2032 року та моніторинг їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram