ГоловнаСуспільствоПодії

Мер Мукачева підозрюється у продажі зі знижкою комунальної землі кримінальному авторитету, – джерела (оновлено)

Сьогодні зранку в міського голови Мукачева Андрія Балоги та голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо пройшли обшуки. 

Мер Мукачева підозрюється у продажі зі знижкою комунальної землі кримінальному авторитету, – джерела (оновлено)
Фото: СБУ

Сьогодні зранку проходять обшуки в міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та у низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард". Про це повідомили джерела редакції в СБУ.

Йдеться про ділянку в центрі Мукачева на березі р. Латориця. 

Правоохоронці повідомили, що влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. За класичною корупційною схемою вартість ділянки занизили в декілька разів і "перемогла" компанія, яка фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет "Блюк".

Ціна землі була занижена в 10 разів. Міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн.

Оновлення. Згодом пресслужба НАБУ повідомила, що детективи Бюро спільно з СБУ за процесуального керівництва САП проводять у Мукачеві обшуки у межах кримінального провадження щодо продажу місцевими посадовцями земельної ділянки за заниженою вартістю.

"Слідчі дії санкціоновані й здійснюються відповідно до чинного законодавства", – йдеться у повідомленні

Інші деталі не розголошуються для збереження таємниці досудового розслідування.

В СБУ повідомили, що правоохоронці досліджують усі обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста.

За попередніми оцінками, така оборудка могла завдати державі збитків у майже 100 млн грн.

Наразі у межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії, у тому числі в адмінбудівлях Мукачівської міськради.

Комплексні заходи з викриття корупції проводяться за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про затримання депутата облради – кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті. Минулого року він планував стати депутатом Верховної Ради замість Іллі Киви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram