ГоловнаСуспільствоВійна

За кілька тижнів ЗСУ взяли в полон більше 200 російських окупантів, - ГУР

Кожен п’ятий військовий РФ здався у полон добровільно.

За кілька тижнів ЗСУ взяли в полон більше 200 російських окупантів, - ГУР
Андрій Юсов
Фото: скріншот

За кілька тижнів активних дій Сил оборони понад 200 російських військових потрапили у полон. Кожен п’ятий здався  добровільно.

Про це розповів на пресконференції представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає "Радіо Свобода".

За його словами, серед військовополонених є й офіцери, не лише рядові солдати. Проте скільки російських офіцерів зараз у полоні – не уточнюють.

"За декілька тижнів активних дій українських сил безпеки та оборони, як оборонних так і наступальних на понад 200 полонених росіян збільшився наш обмінний фонд. Це означає, що повертати наших буде легше та активніше. Із цієї цифри кожен 5-ий здався добровільно", – додав Юсов.

Водночас, за його словами, під час війни Україна провела 48 обмінів і змогла повернути з російського полону 2 598 осіб. І зараз влада також працює над подальшими обмінами полонених українських військовослужбовців.

Нагадаємо, 7 серпня Україна повернула з російського полону ще 22 військових. Це бійці ЗСУ, з них - два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу.

У червні президент Володимир Зеленський повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна повернула з полону 2526 українців.

Раніше очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов оцінював, що близько 40% тих, кого Росія утримує в полоні – це цивільні люди, решта полонених – військові.

4 травня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що, за приблизними оцінками, Росія незаконно утримує понад 20 тисяч українських цивільних заручників. Це дані на підставі звернень родичів, чиїх близьких затримала російська сторона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram