ГоловнаСуспільствоВійна

У Покровську на Донеччині ракети влучили у будинки, є жертви, десятки поранених (оновлено)

Серед поранених – діти, поліція і рятувальники. 

У Покровську на Донеччині ракети влучили у будинки, є жертви, десятки поранених (оновлено)
Фото: Павло Кириленко

Дві російські ракети влучили в житлові будинки в Покровську Донецької області. Кількість жертв, за даними станом на вечір вівторка, склала девʼять, поранені 82 осіб. 

Серед загиблих – п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий. Серед поранених, за даними станом на ранок вівторка, було 39 цивільних, зокрема двоє дітей – 2006 і 2012 року народження; 31 поліцейський, семеро працівників ДСНС та четверо військових.

"Станом на 11:00 зафіксовані  пошкодження 12 багатоповерхівок;  будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів", – повідомили в пресслужбі ОВА. 

О 7-й годині ранку 8 серпня відомо про сімох загиблих та 67 поранених внаслідок російської ракетної атаки на Покровськ. Про це повідомила Поліція Донеччини. Серед поранених було 29 працівників поліції, сім рятувальників та двоє дітей.

Станом на 23:45, за даними МВС, було відомо про сімох загиблих осіб, 27 поранених. Серед них – працівники поліції,   рятувальники і дитина.

Унаслідок першого прильоту загинуло четверо та потерпіли троє цивільних осіб. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Обстріли відбулися о 19:15 і 19:52. 

За даними від ДСНС під час повторного обстрілу загинув рятувальник, який прибув на місце події. Ще пʼятеро рятувальників зазнали поранень різного ступеня тяжкості.  

Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив, що серед загиблих працівників ДСНС – полковник Андрій Омельченко – заступник начальника ДСНС Донеччини.

"Місто Покровськ, Донецька область. Донбас, від якого Росія намагається залишити тільки розбите й обпалене каміння. Два ракетні удари. Влучання по звичайному житловому будинку. На жаль, є жертви. На місці – рятувальники та всі необхідні служби. Триває порятунок людей", – написав після першої інформації про удар о 20:24 президент Зеленський. 

"Рашисти завдали двох ударів по центру міста з інтервалом у кілька десятків хвилин. Пошкодили 9-ти та п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі", – написав голова ОВА Павло Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

Фото: Павло Кириленко

Фото: Павло Кириленко

Нагадаємо, що 5 серпня росіяни вбили двох жителів Донеччини.

З дев'яти населених пунктів Донецької області, які розташовані поблизу районів ведення бойових дій, примусово евакуюють ще 130 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram