ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок обстрілу росіянами Краматорська загинуло 3 людини, поранено 21 (оновлено)

Війська РФ поцілили в житловий сектор міста ракетою "Іскандер-К". 

Унаслідок обстрілу росіянами Краматорська загинуло 3 людини, поранено 21 (оновлено)
Фото: Павло Кириленко

Сьогодні, 1 лютого, російські окупаційні війська обстріляли Краматорськ у Донецькій області

Про це повідомив міський голова Краматорська Олександр Гончаренко.

“Ворожий обстріл Краматорська. Є поранені”, - написав Гончаренко. Він додав, що наразі на місцях працюють всі відповідні служби.

Оновлено 2 лютого. Кількість загиблих зросла до трьох, ще одну жінку шукають. 13 осіб звернулися по медичну допомогу, 8 отримали поранення. 

Оновлено 23:39 Як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, внаслідок обстрілу Краматорська щонайменше двоє загиблих і семеро поранених.

"Російські окупанти вдарили ракетою по житловому будинку, розташованому у центрі міста, і повністю його зруйнували", - написав Кириленко. 

Оновлення 01:08. Як повідомили у поліції Донецької області, війська РФ поцілили в житловий сектор міста ракетою "Іскандер-К". 

Пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків, з них один повністю зруйновано. Попередньо відомо про 3 загиблих цивільних мешканців і 20 поранених. Під завалами можуть залишатися люди.

Ворожа атака сталася о 21:45. Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Поліція документує наслідки воєнного злочину Росії. На місці працюють понад 100 поліцейських, 11 слідчо-оперативних груп, вибухотехніки, кінологи, парамедики, патрульні поліцейські та інші підрозділи.

Оновлення 03:41. Унаслідок ракетного удару зруйновано з 4-го по 1-й поверхи чотириповерхового житлового будинку в межах одного під’їзду, також загорілися припарковані автомобілі, повідомили у ДСНС.

Станом на 01:00 2 лютого внаслідок обстрілу підрозділами ДСНС деблоковано тіла 3 загиблих осіб та 2 особи врятовано. Травмовано 21 особу, з них 8 осіб госпіталізовано. 

Загорання автомобілів ліквідовано і розгорнуто пункт обігріву ДСНС.

Оновлення 06:12. Очільник Донецької обласної військової адмінії Павло Кириленко уточнив, що унаслідок обстрілу загинуло дві людини, а одну людину, про смерть якої повідомили раніше, вдалося реанімувати.

Він додав, що 21 людина постраждала, вісім людей поранено, двоє з них в тяжкому стані.

Біля кожного пошкодженого будинку виставлено поліцейські наряди. Правоохоронці евакуюють людей до місцевої школи, де розгорнуто пункт прихистку. 

Первинна правова кваліфікація – ч. 2 ст. 438 КК України.

Нагадаємо, на Донеччині в Іванівці під Краматорськом окупанти вчетверте з початку повномасштабної війни обстріляли лікарню. Там було близько 20 пацієнтів, ніхто не постраждав.

А 9 січня російські війська завдали ракетного удару по Краматорську. Окупанти влучили у проїжджу частину та автомобіль з людьми, двоє осіб, які перебували в автівці, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram