ГоловнаСуспільствоВійна

Путін може оголосити про другу хвилю мобілізації вже 18 січня, – ISW

Президент РФ виступить сьогодні у Санкт-Петербурзі з промовою на честь 80-ї річниці прориву радянськими військами блокади Ленінграда.

Путін може оголосити про другу хвилю мобілізації вже 18 січня, – ISW
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін може оголосити другу хвилю мобілізації для розширення своєї армії найближчими днями – можливо, вже 18 січня.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Речник Кремля Дмитро Пєсков оголосив, що 18 січня Путін виступить у Санкт-Петербурзі з промовою на честь 80-ї річниці прориву радянськими військами блокади Ленінграда, рідного міста Путіна.

“Путін любить використовувати символічні дати для звернення до російського народу, і деякі російські провоєнні мілблогери відзначили, що він скористається цією можливістю або оголосити мобілізацію, або війну з Україною”, – зазначили аналітики.

Українська та західна розвідки також неодноразово попереджали, що Путін має мобілізаційні плани на середину січня.

Нагадаємо, Голова оборонного комітету Державної думи РФ запропонував до весняної кампанії збільшити верхню межу для призова на військову службу з 27 до 30 років. У Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що підняття в Росії вікового проміжку для призову в армію може свідчити про те, що влада сподівається таким чином збільшити кількість доступних для залучення у війну осіб, і при цьому не оголошувати "часткову мобілізацію". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram