ГоловнаСуспільствоВійна

Під Бахмутом загинув військовий тероборони, командир взводу Ігор Коваль

Він захищав українців із перших днів повномасштабного вторгнення Росії. 

Під Бахмутом загинув військовий тероборони, командир взводу Ігор Коваль
Андрій Коваль
Фото: Рота Бродяги

У ніч на 12 листопада під час виконання бойового завдання під Бахмутом загинув командир взводу, старший лейтенант Ігор Коваль. Він захищав українців з перших днів повномасштабного вторгнення.

Коваль очолював один із взводів роти "Бродяги". Разом із ним під час обстрілу були важко поранені його побратими: старший сержант Андрій Дзюба, молодший сержант Сергій Миронов, солдати Олександр Романов та Павло Сипатий, йдеться на сторінці роти в фейсбук

"Я воюю за що? Таке питання, що якби однозначно на нього відповісти буде неправильно. Багато за що. Дуже багато за що. От я тобі скажу, в мого молодшого сина є найулюбленіша футболка, на ній написано "Іді обніму". Це він як її придбав, так мене перевернуло. Я воюю за те, я хочу, щоб після війни дуже багатьох-багатьох обійняти. От чесно – обійняти людей хочу після війни. За це власне і воюю: щоб я міг своїх рідних обійняти, знайомих друзів, українців. Обійняти. От власне так. Таке в мене щире бажання – обійняти після війни всіх, міцно-міцно обійняти. Ну і за що, за те, щоб ми нарешті згуртувалися. Були як одна сімʼя", – говорив Коваль. 

Військовий зазначав, що пішов на війну, бо прагнув згуртування українців. 

"Щоб кожен відчував себе часткою народу свого і за це варто і жити, і боротися. І вмирати, до речі, теж за це. Ну я так кажу може тому, що я вже пожив достатньо. Чесно, страху немає. От немає страху. Хоча десь всередині щось таке і є, знаєш, на рівні самозбереження щось таке є. Самозбереження. Але такого страху панічного – нема. Може це з-за того, що я чітко знаю, за що я іду воювати", – розповідав він.

Допомога родині: 4149 6293 6162 8746, Коваль Тетяна Павлівна. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram