ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу ніч було здійснено 35 авіаударів по заводу “Азовсталь”, постраждали цивільні

Унаслідок ударів сталось займання одного із цехів.

За минулу ніч було здійснено 35 авіаударів по заводу “Азовсталь”, постраждали цивільні
Фото: t.me/polkazov

За минулу ніч було здійснено 35 авіаударів по заводу “Азовсталь”, в якому перебувають захисники Маріуполя.

Про це повідомив телеграм-канал окремого загону спеціального призначення “Азов”.

Унаслідок ударів сталось займання одного із цехів.

Від вибухів постраждали цивільні, що зараз перебувають під завалами. 

Фото: t.me/polkazov

Фото: t.me/polkazov

Військовослужбовці полку “Азов” надають першу медичну допомогу та докладають усіх зусиль, аби звільнити цивільних з-під завалів.

Як написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, зелений коридор для Азовсталі виявився черговою пасткою, росіяни не просто не зупиняли обстрілів території заводу, але вдались до обстрілів по умовному коридору на вихід. 

“По факту це вигадає так – з броньованої автівки у великі гучномовці робиться пропозиція здатись і вийти протягом 10-15 хвилин. Після робиться невелика пауза і проводяться обстріли артилерії по житловій зоні в кордонах умовного виходу з Азовсталі. На фото можна побачити саме результат “зеленого коридору”, – йдеться в повідомленні.

Він оприлюднив фото, де видно чорний дим над заводом – безумовний наслідок бомбового удару. 

“Враховуючи, що завод було законсервовано відповідно до технологічних норм, це може бути наслідком застосування надпотужних антибункерних бомб. Варто пам’ятати – що будь-яке металургійне виробництво є об’єктом підвищеної небезпеки і навіть за умови консервації може створювати наднебезпеку для всіх, хто зараз перебуває всередині. За будь-якого кольору диму”, – зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, Азовсталь, де лишаються полк "Азов", морпіхи, правоохоронці, прикордонники та мирні мешканці, зокрема поранені, заблокована ворогом. Там перебувають близько 1000 цивільних і 500 поранених військових.

Минулого тижня командир 36 бригади морпіхів, яка разом із полком "Азов" боронить Маріуполь, майор Сергій Волина звернувся до світових лідерів з проханням застосувати процедуру вилучення до військових Маріупольського гарнізону та мирних жителів, які переховуються на заводі. 

21 квітня президент РФ Володимир Путін скомандував міністру оборони Сергію Шойгу не штурмувати промислову зону Маріуполя. Водночас Путін наказав заблокувати територію українського міста. Він, згідно з цитатами російських медіа, сказав, що варто зберегти життя його окупантам і не треба "лізти в катакомби".

Того самого дня росіяни почали скидати на Азовсталь бомби. Евакуацію з заводу вороги забороняють і пропонують здатися в полон. Бомбардування заводу росіяни продовжили і на Великдень. 

У Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що проти людей на Азовсталі можуть застосувати хімічну зброю, щоб не дати можливості нікому вийти живим.

Росіяни вже використовували невідомі речовини для атак на Маріуполь. 11 квітня полк "Азов" повідомив, що російські окупанти використали проти українських військових і цивільних людей отруйну речовину невідомого походження. Її скинули з російського безпілотника. Походження речовини вивчається – це складно зробити через облогу міста. США вважають, що це міг бути сльозогінний газ, змішаний з хімічними речовинами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram