ГоловнаСуспільствоВійна

11 омонівців з РФ відмовилися їхати в Україну на "спецоперацію", – росЗМІ

Спецпризначенців країни-агресора вивели з прикордонного табору та мають повернути в Хакасію, а ще намагаються звільнити з роботи.

11 омонівців з РФ відмовилися їхати в Україну на "спецоперацію", – росЗМІ
Фото: EPA/UPG

11 бійців ОМОН Росгвардії Хакаської республіки РФ відмовилися брати участь у війні в Україні. 

Про це повідомило інтернет-видання Хакасії "Новий Фокус".

Після інциденту російське командування доручило вивести спецпризначенців з прикордонного табору та повернути в Хакасію. Нині їх намагаються звільнити з роботи.

Видання заявляє, що хакаські омонівці з підозрою поставилися до відрядження на "навчання" на "заході Росії", а потім – у Білорусі, оскільки командири наказали їм узяти зі собою амуніцію, яку використовують для придушення масових заворушень. Мова йде про щити, кийки, захисні щитки та інше спорядження. 

Крім того, після приїзду в польовому таборі спецпризначенці виявили, що там немає жодних умов для проживання. Ночувати доводилося під чимось на зразок навісу, під ним облаштували якісь нари, які стояли просто в болоті. Бійцям навіть не видавали сухпайків. Командир, за словами омонівців, пиячив.

24 лютого колони російських окупаційних військ перетнули український кордон, а згодом наразилися на сильний опір української армії і втратили чимало особового складу. Пораненим російське командування заборонило розповідати рідним про отримані травми. Тож серед окупантів почали поширюватися протестні настрої.

Видання зазначає, що вирушити в Україну тоді відмовилися 12 бійців краснодарського ОМОНу. Був випадок відмови командира ОМОН Новочеркаська вести свій загін на забій. Нині командир окупантів під слідством, його звинувачують у відмові виконати наказ. 

Нагадаємо, за повідомлення Генштабу ЗСУ від 3 квітня, морально-психологічний стан особового складу російського агресора та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів 3 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram