ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Харківська, Хмельницька і Чернігівська області 6 травня вийдуть з "червоної" зони (оновлено)

Ситуація з коронавірусом в Україні покращується шостий тиждень підряд.

Харківська, Хмельницька і Чернігівська області 6 травня вийдуть з "червоної" зони (оновлено)
Фото: facebook/Донбасс SOS

Із четверга, 6 травня, Харківська, Хмельницька і Чернігівська області вийдуть із зони "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Таке рішення на позачерговому засіданні 5 травня ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 06 травня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що на території Харківської та Хмельницької областей вирішено застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, а на території Чернігівської області - для "помаранчевого" рівня.

Раніше про те, що три зазначені області наступними вийдуть із "червоної" зони, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на оперативній нараді в Офісі президента.

За його словами, усі показники відповідають встановленим критеріям.

Після того, як Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосить про своє рішення і воно набуде чинності, у "червоній" зоні залишаться тільки три області: Сумська, Полтавська і Запорізька.

За словами Шмигаля, зараз в Україні хворими на коронавірус зайнято 33,3 тис. ліжок зі 77 тисяч, виділених в лікарнях.

Прем'єр підкреслив, що загалом епідемічна ситуація стабілізується шостий тиждень поспіль.

Нагадаємо, що з 5 травня "червону" зону залишила Житомирська область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram